Naturligt havehegn: mulighederne på et øjeblik

Næsten hver have har et havehegn. Praktisk hvis du har vanskelige naboer, for at have lidt privatliv eller bare fordi det er smukt. Det har været en trend i årevis at vælge et naturligt havehegn. Disse bliver mere og mere populære, men folk har ofte lidt inspiration. Kun at vælge kassehække er velkendt, men der er få andre muligheder udover det. Det skulle man i hvert fald tro. Fordi disse eksempler viser, at du har meget flere valgmuligheder, end du ville forvente!

1. Blomstrende vegetation
Ønsker du et lavt havehegn, fx rundt om forhaven? Så er blomstrende planter et godt valg. Vælg noget større hække eller højblomstrende, som giver en tydelig adskillelse. På denne måde forhindrer du folk i at gå gennem din have, og du har straks noget smukt at se på.

2. Træstammer som hegn
Et simpelt plankeværk består af planker. Men det er selvfølgelig meget pænere, hvis du vælger et hegn af træstammer. Dette giver dig et tungt, robust hegn med et smukt naturligt udseende.

3. Tykke pilegrene
Hvis du ønsker at opnå et smukt landligt udseende, kan du vælge en enkel adskillelse af tykke pilegrene. Dette havehegn har stået åbent og er hovedsageligt tænkt som et symbolsk havehegn, fx omkring en sidehave.

4. Vinstokke
Leder du efter en subtil og grøn adskillelse med gennemsigtighed? Så er det en idé at gå efter vinstokke. Disse er nemme at bukke i den rigtige form, og planten er fremragende til beskæring. Ideel til et muntert og tyndt havehegn.

5. Smalle Piletræer
Et populært valg til et naturligt hegn er et smalt pilehegn. Pilene kan nemt flettes til en fin skillevæg. Ideel til lave hegn, men højere hegn kan også laves på denne måde.

6. Middelhavssekretion
En særlig original idé er brugen af ​​høje kaktusser. Vi inkluderede hovedsageligt ideen, fordi den er så overraskende og sjov. Desværre er kaktusserne næppe tilgængelige i Holland, selvom de giver en smuk skillevæg til Middelhavshaven!

7. Logfiler
En fin metode til en lav væg er at vælge stablede træstammer. Det kan man kun lave et højere hegn ud af, hvis man kobler blokkene sammen. Det giver en tyk, stærk væg, som giver ly til fugle og pindsvin.

8. Levende Piletræer
Denne mulighed er meget mindre kendt end pilespalier: det levende pilehegn. Pilen er nem at beskære og vil derfor forblive velegnet som hæk i lang tid. Selvom bladene falder af om vinteren, forbliver sekretet pænt fyldt.

9. Tilgroet Mur
En væg i sig selv er ikke en naturlig skillevæg. Men det vil den, hvis du lader den vokse med planter. Du kan gå efter en vedbend, men det er også meget rart at gå efter en stor klatreblomst. For eksempel producerer denne plante smukke blomster i tre måneder.

10. Hegn med naturlig fyldning
I de senere år er det blevet mere og mere moderne at samle trådnet og fylde det med for eksempel sten. Men det er også meget rart at vælge et fyld af flis eller andet naturmateriale. Det giver haven et smukt, specielt udseende.

You Might Also Like

Leave a Reply